Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

“Nigella Sativa” is een eenjarige, kruidachtige plant. De zaadjes ervan worden zwart zaad, zwarte komijn zaad, habba sawda of black seed genoemd. “Zwart zaad” is meer een beschrijving van de zaad, om onderscheid te maken tussen andere zaden die qua uiterlijk erop lijken. Maar toch heeft deze zaad vele unieke eigenschappen die niet te vinden zijn in andere zaden.

Zwart zaad wordt tegenwoordig vaak voor gezondheisbevorderende redenen gebruikt. Het zaad heeft een enorme geneeskracht voor vele klachten en ziektes. Dit komt doordat het zaad rijk is aan vele vitamines en mineralen. Het zaad bevat de vitamines A, B1, B2, B6, C en H. De belangrijkste mineralen die de zwart zaad bevat zijn magnesium, seleen en zink.

De lijst waar zwart zaad (olie) goed voor is, is heel lang. Vandaar dat er vele wetenschappelijke onderzoeken naar is gedaan. Hieruit is naar voren gekomen dat zwart zaad goed is voor:
• Chronische ziekten, zoals astma, diabetes en reuma.
• Hoge bloeddruk
• Keelpijn
• Haaruitval
• Allergieën
• Eczeem
• Balanceren van het hormoonsysteem

Er is in de islam zelfs een overlevering over het zwart zaad zelf. De profeet Mohammed heeft namelijk gezegd:
” Dit zwarte zaad is een geneesmiddel voor alle ziekten, behalve de dood.”

De zaad is niet alleen voor gezondheidsredenen te gebruiken. Het wordt ook (vaak door turkse bakkers) gebruikt om broodjes en koekjes nog lekker te laten smaken.

Wij persen de zwart zaad op een correcte manier tot vloeibaar olie. De olie is 100% natuurlijk zonder toevoegingen en ongeraffineerd en koudgeperst zodat het zijn rijkdom aan vetzuren niet verliest! De olie is zowel inwendig als uitwendig te gebruiken.

Zwartzaadolie of de zwartzaad kan op verschillende manieren opgenomen worden. De zaadjes of olie kunnen verwerkt worden in allerlei voedingsmiddelen, zoals brood, groente of vleeswaren. De olie kan ook worden gemixt in verschillende drankjes of yoghurt.

De olie kan ook op de huid worden aangebracht om droge huid, eczeem, artritis, psoriasis en hoofdhuidschilfer te behandelen. De olie kan ook worden gebruikt tijdens massages of in bad.

Over het algemeen wordt zwartzaadolie een houdbaarheidsdatum van twee jaar voorgeschreven. Dit betekent echt niet dat de dolie na twee jaar onbruikbaar wordt. De olie blijft bruikbaar maar verliest na twee jaar stap voor stap zijn gezonde eigenschappen.
De olie die wij verkopen wordt vers geperst. Hierdoor kun je de olie twee jaar opbergen en veilig consumeren. Voor de zekerheid vind je aan de achterkant van het flesje de ‘ten minste houdbaar tot’ datum.
Wij adviseren de olie op een donkere plaats te bewaren op kamertemperatuur. Let hierbij wel op dat de temperatuurverschillen niet al te hoog zijn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in de nabijheid van een oven.

Zwart zaad is een veilig en effectief kruid dat kan gebruikt worden door bijna iedereen. Er worden geen klachten of bijwerkingen veroorzaakt als de dosering goed is afgestemd. De voordelen worden verkregen door regelmatig gebruik op de middellange tot lange termijn (6 maanden).

De zwartzaadolie van Sawda is 100% biologisch. Na het persen wordt de olie meteen gevuld om de beste kwaliteit te waarborgen.